Ontwerp

Hoe ontstaat een tuin?


Als eerste zijn er opdrachtgevers, die in dit geval bruisten van energie en enthousiasme. Mijn rol bestond er uit daar ordening in aan te brengen want kennis van zaken als planten, stenen, bouwkundige onderdelen, was hier al rijkelijk aanwezig.

 

Ik ga altijd uit van het ondersteunen van de aanwezige of nog aan te brengen architectuur. Verder wilde ik verrassing en drama aanbrengen. Drama kwam er ook door het accent naar de grote oude eiken te verleggen, die alles tijdloos maken, bij hen kwam de nieuwe entree. Drama kwam er ook door de lange grasas die voor de twee boerderij gebouwen langsloopt en door witte bloemen omgeven is. Achter het hoofdgebouw is alles ingericht op dieptewerking, met een aantal geheimen die men ontdekken moet. Zo ook moet men bij het galerie gebouwtje de lange vijver ontdekken.

 

Het was geen gemakkelijk opgave maar met vereende krachten is ons doel gelukt van een allegaartje aan bouwmassa’s een coherent geheel te smeden. En dan te weten dat een goede tuin steeds mooier wordt!

 

Arend Jan van der Horst