De Tuin

De Tuin (sinds april 2017 gesloten)

De tuin met een oppervlak van ca 1,2 hectare is aangelegd naar een ontwerp van de bekende tuinarchitect Arend Jan van der Horst. Opvallend is de strakke belijning van de tuin. Het lijnenspel met een moderne uitstraling is in harmonie is met de lijnen van de oude eiken wallen die de tuin omzomen. De tuin is op de oude bomen na volledig nieuw ingericht. De belijning wordt geaccentueerd door hagen en blokken (beuken, taxus en prunis lusitanica) en de lange vijver. De herhaling en symmetrie in de borders, beplanting en bestrating versterken dat nog.

Er is een schitterende tuin ontstaan, die door zijn beplanting en inrichting een eldorado is geworden voor vogels, vlinders en insecten.De langgerekte vijver werkt als een spiegel voor de omgeving en is spontaan een welkome plek geworden voor de groene kikker, de salamander en veel verschillende insecten. De tuin ademt een sfeer van serene rust uit waarin het goed toeven is. Bijzonder is dat de moderne abstracte non figuratieve sculpturen, soms organisch dan weer geometrisch constructivistisch van aard, in een zeer verrassende balans met de omgeving zijn. De manier waarop de sculpturen zijn opgesteld wekt de indruk dat ze er thuis horen.

Een prachtige tuin en beeldentuin voor de liefhebber van non-figuratieve kunst. Een sfeer die past bij het adagium van “15a”: “Passie voor kunst en natuur”.