Over 15a


Over 15a
15a exposeert sculpturen en beelden van Nederlandse en buitenlandse kunstenaars. Door de exposities in de voormalige beeldentuin is 15a een begrip in Nederland geworden als het gaat om hedendaagse abstracte non-figuratieve kunst waarbij geometrische en organische vormen de boventoon vormden. 15a als beeldentuin was daarmee uniek in Nederland. Deze lijn wordt door 15a- Galerie voortgezet.


De doelstelling is voor beeldende kunstenaars uit binnen- en buitenland een podium te zijn voor de presentatie van hedendaagse abstracte non-figuratieve sculpturale kunst. Een podium dat internationale bekendheid geniet. Basis hiervoor is een hoog kwaliteitsniveau van de gepresenteerde kunst.Het streven is ook een trefpunt te zijn waar liefhebbers van deze kunst kunnen genieten van de ontwikkelingen in het werk van de aan 15a gelieerde kunstenaars.De kunstwerken die in een expositie worden opgenomen heeft 15a in consignatie en zijn te koop. Bij verkoop treedt 15a op namens de kunstenaar.
15a – Galerie & Beeldentuin stelt haar faciliteiten ook beschikbaar om activiteiten op het gebied van kunst en cultuur te stimuleren. Gedacht moet worden aan expositie van werk van jonge beginnende veelbelovende beeldende kunstenaars, muziekuitvoeringen en educatieve activiteiten.

U bent van harte welkom bij 15a – Galerie & Beeldentuin,
Ingrid en Willem Beens