Grootens

Wilfried Grootens (1954) DE

Wilfried Grootens zegt over zijn werk uit de periode 2008-2012. Ik geef de voorkeur aan het gebruik van floatglas dat normaal in de handel beschikbaar is. Dat snij ik in lamellen waarvan de vorm lichtelijk anders is. Deze lamellen stapel ik in een rvs-vatting of tussen steen of hout.
Er ontstaan velden die het licht bundelen, blokken die helder worden, of gekleurd glas. Al deze effecten vormen onderbrekingen in een materiaal dat contrasterend is met doorschijnend glas.

Gelijktijdig werkte ik aan de serie “Where the shark bubbles blow”. Met fijne penseelstreken schilder of teken ik op glasschijven. Die worden op elkaar geplakt. Het gevolg is dat in het glas naar het lijkt zwevende, driedimensionale lichamen worden gevormd.
Net als bij de hiervoor beschreven glasobjecten lossen deze beelden op, min of meer afhankelijk van de hoek waaronder de waarnemer naar het object kijkt. Het geschilderde wordt door het aan alle kanten gepolijste objectblok naar binnen weerkaatst. Zo ontstaan variaties in vormen, spiegelingen, aanblikken van het zelfde object afhankelijk van de positie van de waarnemer.

Expositieperiode
Mei tot en met oktober 2016